Familiekunde Vlaanderen
regio Leuven VZW

 

Bibliotheek

 

 

 

 

 

FV-Leuven heeft in de loop der jaren een uitgebreide verzameling aan literatuur en geschreven bronnen bijeengebracht: basiswerken, kiezerslijsten, kwartierstaten, bewerkte parochieregisters, enz.

Deze boeken en publicaties werden ondergebracht in de leeszaal van het Rijksarchief - Vaartstraat 24 - Leuven, en zijn er te vinden achteraan in de leeszaal: de twee achterste boekenkasten (links en rechts). Deze collectie kan vrij worden geraadpleegd tijdens de toegangsuren van het archief.
Er ligt een gedrukte catalogus ter beschikking met de verzameling per titel of per auteur, maar het is veel makkelijker en succesvoller zoeken via de digitale ‘BIDOC-online catalogus’.
Klik 
hier, en u komt op het zoekscherm terecht.
Omdat dit een bestand is waartoe ook de collecties van andere FV bibliotheken behoren, drukt u rechts boven op 'FV alle documentatiecentra en afdelingen' en kiest daar voor '
FV afdeling Leuven'; zo belandt u in onze catalogus. U kunt nu eenvoudig of geavanceerd zoeken op auteur, titel, categorie.  Het wijst zichzelf uit.

Hulp bij de vele mogelijkheden van deze catalogus is te vinden in Vlaamse Stam, 2016/1

In diezelfde leeszaal bevindt zich ook een deel van de bibliotheek van het Rijksarchief, met onder andere een omvangrijke verzameling gezinsreconstructies en klappers op de parochieregisters van de gemeentes uit ons werkgebied.

Haaks op de leeszaal van het Rijksarchief, in hetzelfde gebouw, bevindt zich tevens het Documentatiecentrum van de provincie Vlaams-Brabant. Met een schat aan boeken en tijdschriften die u behulpzaam kunnen zijn bij het schrijven van uw familiegeschiedenis in de Vlaams-Brabantse dorpen en steden.
Klik 
hier om hun catalogus te doorzoeken.

Familiekunde Vlaanderen regio Leuven vzw
Vaartstraat 22 /4   3000 Leuven

RPR 0545.905.310

www.familiekundevlaanderen-leuven.be
familiekundeleuven@gmail.com

Home

Bijgewerkt op 12-10-2020© FV-Leuven