Familiekunde Vlaanderen
regio Leuven vzw

 

 Activiteiten *

 • Genealogische Quiz : Lustrumeditie !

Voor de vijfde keer op rij bedenkt Jan Caluwaerts ook dit jaar een quiz met familiekunde als onderwerp, en presenteert deze samen met Liesbeth Croijmans aan u en uw ploeggenoten. Opnieuw zoeken we verklaringen of oplossingen voor familievraagstukken, genealogische raadsels, oude woorden, gekke familienamen en te ontcijferen oud-schrift. Ben je nieuwsgierig ? U bent welkom in groep of alleen om met anderen een ploeg samen te stellen.  Een uitdaging om het genealogische jaar op een lichtvoetige manier af te sluiten!
Prijzen zijn er voor alle deelnemers.

Wanneer?              dinsdag 12 december  2017 om 19.30 u.

Waar?                     Cultuurcentrum (30CC) in de Romaanse Poort*

Vrije toegang


 •  Nieuwjaarsreceptie

Op 23 januari 2018 zijn jullie allen welkom op onze traditionele Nieuwjaarsreceptie voor een drink, een babbel en een knabbel.
Even terugkijken op het verleden, maar vooral uitkijken naar de genealogische toekomst.
Noteer het alvast in jullie agenda

Wanneer?              dinsdag 23 januari  2018 om 19.30 u.

Waar?                     Cultuurcentrum (30CC) in de Romaanse Poort*

 


 

* In het Cultuurcentrum (30CC) in de Romaanse Poort *
Brusselsestraat 63, 3000 Leuven
wordt (tenzij anders aangekondigd) elke vierde dinsdag een vormingsvergadering gehouden: lessen oud schrift, gebruik genealogische software, omgaan met nieuwe media, ervaringsuitwisselingen enz.  - Aanvang 19.30 u. Vrije toegang voor leden Familiekunde Vlaanderen - voor niet-leden: € 3
*  hoe te bereiken? klik hier !


Van een aantal activiteiten worden occasioneel foto's gemaakt en pro memorie en het nageslacht bewaard en opgeslagen in ons webalbum.

Ons Opleidingsaanbod

 • Oefenen in 17de en 18de-eeuws schrift voor beginners

FV Leuven organiseert voor de vierde maal een vierdaagse cursus Oud Schrift. Hoewel de moeilijkheidsgraad tijdens de cursus wordt opgebouwd is deze cursus toch eerder gericht op beginnelingen.
De behandelde teksten worden telkens op voorhand aan de cursisten bezorgd en komen uit verschillende bronnen. De transcripties worden na de les toegezonden.
Dit jaar staan de teksten in het teken van het Notariaat, een bron waar heel veel aspecten van het dagelijks leven aan bod komen (pacht, verkoop, wezerij, getuigenverhoren, huwelijken, testamenten enz.).

Lesgever               Paul Behets

Wanneer?            op woensdagen 22 en 29 nov. en 6 en 13 december,

telkens van 19.30 tot 21.30 u

Waar?                   Cultuurcentrum (30CC) in de Romaanse Poort*

Inschrijven via  familiekundeleuven@gmail.com

Voor FV-leden € 20 - voor niet-leden: € 25

Op algemene vraag van oud-deelnemers van deze cursus voorzien we voor het volgend jaar een vervolgcursus Oefenen Oud Schrift voor gevorderden.
Hierbij zouden vooral de genealogen met al wat meer leeservaring aan hun trekken komen. We houden u uiteraard tijdig op de hoogte


 • Ontdek het verhaal van je familie  -  Genealogie voor beginners

  In het najaar organiseerden we in samenwerking met de familievereniging Vanden Bempt, gespreid over vier avonden, een cursus over Familiekunde.
  Doelstelling is de beginnende genealoog een overzicht te geven over meerdere aspecten van zijn hobby : hoe er aan beginnen, waar zoeken, wat met latijn, met oud schrift, hoe de gegevens ordenen en bewaren, wat biedt internet

  We plannen ook in 2018 een cursus voor gevorderden.
  Voor wie het werken met burgerlijke stand, parochieregisters en kwartierstaten onder de knie heeft, lonkt de volgende stap. Wat kan ik vinden in akten van een schepenbank, een notarisakte, een wijkboek of bij de wezenkamer?
  En vooral waar moet ik zoeken, hoe beginnen?
  Hou onze nieuwsbrieven in de gaten !

FV regio Leuven vzwVaartstraat 22 bus 4, 3000 Leuven
ondernemingsnummer:
0545.905.310

Home

Bijgewerkt op 02-12--2017 © FV-Leuven